Az oldal a Poliamoria Magyarországtól teljesen függetlenül, önállóaón működik.

Kiváltságok, amikért nem dolgoztál meg

Kiváltságok, amikről nem is tudsz

A privilégiumok megközelítése ijesztő feladat. Vannak, akik könnyedén könyvet írhatnának a párkapcsolati privilégiumokról és azok kapcsolatra gyakorolt hatásairól. Megint mások – legyenek akármilyen jóravaló egyének – képesek, már a szó említésétől is, hajtépésig kiborulni.

Bővebben...

Mit vár el tőled a társadalom?

Ezt várná el tőled a társadalom. Meg tudsz felelni?

Társadalmunk számos dolgot elvár tőlünk. Ilyen elvárás például az is, hogy találjunk valakit, akivel szerelembe esünk, megházasodunk és családot alapítunk. Emellett kizárólag heteroszexuális, monogám kapcsolatban szabadna élnünk.

Bővebben...

Az unikornis avagy az édeshármas

unikornis vagy egyszarvú

Azon párok számára, akik korábban monogám kapcsolatban éltek és még csak most ismerkednek a poligám kapcsolatokkal, meglehetősen csábítónak tűnhet, hogy minél több, jellemzően monogám elemet emeljenek át megújult kapcsolatukba.

Bővebben...

Párkapcsolati privilégiumok listája

Mik a párkapcsolati privilégiumok?

Végezzünk egy gondolatkísérletet! Mondjuk azt, hogy éppen kapcsolatban vagy, ráadásul már egész régóta tart – mondjuk, évek óta. Még az is megtörténhet, hogy együtt maradtok, megházasodtok, és lesz mondjuk közös gyereketek, vagy egy Mázli nevű kutyátok, vagy egy Margó névre keresztelt aranyhalatok.

Bővebben...

Túllépni saját korlátainkon

Joomla and Kindle?

Ha olyasvalakivel próbálunk beszélni a privilégiumok problémájáról, aki maga is kivételezett helyzetben van, gyakran – teljesen emberi módon – azzal próbál elmenekülni a beszélgetésből, hogy ez nem is olyan nagy probléma. Elvégre, akik maguk is kivételes helyzetben vannak, többnyire előnyt kovácsolnak privilégiumaikból.

Bővebben...

Az eredeti pár jogos védelme

Smartphone and Joomla RWD Theme

Mostanra, valószínűleg megfogant benned a gondolat: „Hé, Franklin, várj egy kicsit! A listádon, olyan dolgokat is említesz, mint a közös múlt, ami elkerülhetetlenül része egy kapcsolatnak. Sosem állt szándékomban, ebből privilégiumokat kreálni!

Bővebben...

Privilégiumok és a harmadik fél

Ki a fontos a poliamorikus kapcsolatban?

Eddig szinte kizárólag úgy beszéltünk a privilégiumokról, mintha azokat csak az eredeti pár vezethetné be a harmadik féllel szemben. De attól még, hogy valaki egyedülálló, ugyanúgy eshet a privilegizálás csapdájába!

Bővebben...

Párkapcsolati privilégiumok - összegzés

Wildlife and page on the Joomla

Ha eljutottál idáig engedd meg, hogy útravalóként megfogalmazzak néhány általános igazságot.

Bővebben...

Iratkozz fel hírlevelünkre!

* kötelező mező